Németországban ötször annyi a napenergia

Posted on Posted in Egyéb

Németországban ötször annyi a napenergia, mint az USA-ban                    

2013 Június.05

 

Solar térkép
A napenergia térképen a relatív közvetlen napenergia besugárzás látható az Egyesült Államokban, Spanyolországban és Németország területén. Piros = legmagasabb, lila = a legalacsonyabb

Mint a térképen látható Németország nem kap hatalmas mennyiségű napfényt az éves napenergia besugárzása nagyjából megegyezik  Alaszka besugárzásával,ami nem túl szerencsés de ők mégis élnek vele.

Az Egyesült Államok területén majdnem minden egyes államban nagyobb a napenergia potenciál, mint Németország területén.

Mégis, ennek ellenére,  Németország még mindig  a világ vezető  napenergia hasznosításban . A 2012 év végéig, Németország már  több mint 33 gigawattnyi napenergia kapacitást telepített .

Az Egyesült Államok ezzel szemben még csak valahol 6,4 gigawattnyi napenergia kapacitással rendelkezik.

Miért a különbség? Politika itt a legnagyobb tényező. A Német kormány erősen támogatta és támogatja a megújuló energiaforrások elterjedését . A másik döntő külömbség a villamos áram átvételének  kiforrot rendszere .

A solar telepítés is sokkal olcsóbb Németországban , körülbelül fele olyan olcsó  mint  az Egyesült Államokban részben azért, mert az ágazat  fejlettebb, és az  engedélyezés is könnyebb Németországban.

-Ne feledjük, hogy a napenergia kihasználása még mindig  gyorsabban növekszik  az Egyesült Államokban, akkor is, ha nincs közel a német szinthez .