Napelemes utcai telefontöltők New York belvárosában

Posted on Posted in Egyéb

Napelemes töltőállomásokkal lepte el New York-ot az AT&T

  Az biztos, hogy idén nyáron sem kell pánikba esnie annak, akinek a Nagy Alma kellős közepén merült le a mobilkészüléke. Azt több tucat csomópontnál ingyen és bérmentve feltöltheti.

Utcai napelemes telefontöltő
Utcai napelemes telefontöltő

Több aspektusból nézve is kellemetlen lehet, hogy ha az embernek a világ egyik legnépszerűbb városában merül le a mobilja. Legyen szó akár egy helyi brókerről, aki épp a Times Square-en keresztül caplat a Wall Street-re, s egy fontos ügylet megkötése közben lemerül a mobilkészüléke, vagy legyen az egy turista, aki épp a szabadság szobrot fotózta volna le Manhattan-nél, de a kattintás előtt lemerült a kütyü.

 

Tökmindegy, honnan nézzük, a dolog mindenképp kellemetlen, s ehhez nem is feltétlenül kell New York-ban tartózkodni. Az igazi gond persze akkor van, ha hirtelen nem is tudjuk megoldani a készülék feltöltését, holott fontos volna. Nos, New York-ban legalábbis emiatt már nem kell aggódni, mert az AT&T jóvoltából 45 olyan napelemes töltőállomást installáltak városszerte, amelyek tökéletesen alkalmasak egy lemerült okostelefon vagy tablet feltöltésére. Akár éjszaka is, hiszen a nap folyamán összegyűjtött energiát elraktározzák az objektumok.  

 

Szép gesztus a szolgáltatótól, hogy mindenféle korlátozás nélkül lehetővé tette a töltőállomások használatát, tehát azok mindenki számára szabadon és ingyenesen hozzáférhetőek. Ráadásul egy okos kampány is egyben, hiszen a márkanév ismeretének terjesztése mellett a mobilkészülékek használatát is népszerűsíti. A kezdeményezés nagyon sikeres, először tavaly hirdette meg a szolgáltató, csak akkor még nagyjából fele ennyi töltőállomással. Szerintünk az ötlet nagyszerű, örülnénk valami hasonlónak Magyarországon is. Biztos nem a napsütésen múlik.

 

Az érdekesség kedvéért alább csokorba gyűjtöttük azokat a csomópontokat, ahol ilyen töltőállomásokat installáltak. Manhattan: ·         Central Park ·         Marcus Garvey Park ·         Coenties Slip ·         Old Slip ·         Mannahatta ·         Pier 15 ·         East River Esplanade ·         Bowling Green Park ·         South Street Seaport ·         Edgar Plaza ·         Union Square ·         Governor’s Island Queens: ·         Flushing Meadows Corona Park ·         Rockaway Beach Bronx: ·         Orchard Beach Brooklyn: ·         Brooklyn Bridge Park ·         Coney Island ·         Brighton Beach Staten Island: ·         South Beach ·         Midland Beach

 

forrás :itbusiness