Napelemes otthonok a vízen

Posted on Posted in Egyéb
Úszó lakóház napelemekkel
Úszó lakóház napelemes ellátással

Úszó otthonok –napelemes ellátással.     

  forrás :alternativenergia.hu  

A környezettudatosan megépített lakóhajókat Hollandiában már évek óta megszokott élettérként tartják számon.

A szigetországban, az Egyesült Királyságban viszont csak mostanság terjed, lesz egyre népszerűbb az otthon teremtésnek ez a formája.   Mind többen választják a vízen való lakást, ezt a speciális lakókörnyezetet. S teszik ezt a fenntarthatóságuk, a költséghatékonyságuk miatt .

Ezek az úszó otthonok immáron jelen vannak Anglia több nagyvárosában, Londonon kívül az ipari területeken, így többek Glasgowban és Liverpoolban is. Köszönhető ez elsősorban az SRT Ecobuild vállalatnak, amely felismerte ezt a társadalmi igényt ezeknek a lakóhajóknak a kialakítására.

Ennek az irányvonalnak a mentén, sajátos konstrukcióik alkalmazásával mind több úszó otthont építenek és értékesítenek. Ezek a két hálószobás, komfortos úszó házak napenelemekkel működnek és összevetve a hasonló méretű szárazföldi drága belvárosi otthonoknál jóval olcsóbban fenntarthatóak.

A cég ügyvezető igazgatója, Tom King projektjükről az alábbi nyilatkozatot adta:   “Célunk, hogy alacsony szén-dioxid kibocsátású és energia hatékony otthonokat hozzunk létre, legyen szó szárazföldről, vagy vízről.” Semmi kétség, szándékukat siker koronázza, hiszen törekvéseik révén egyre többen költöznek ezekbe a szokatlan vízi lakásokba.