Miért nem használjuk az Uniós pénzt?

Posted on Posted in Egyéb

Hol van az Uniós pénz?

Egy nemrégiben napvilágra került adat szerint, az Unió Magyarország számára szánt 2007-től 2013 végéig lehívható 8200 milliárd Ft-ból eddig még 3500 milliárd Ft-ot sem tudtunk felhasználni.

Euro hol vagy?

A rossz hír az, hogy ha nem költjük el a nekünk szánt pénzt, akkor ez elveszik ! Ez azért ilyen furcsa adat, mert a cégek és magánemberek számára már évek óta nincs folyamatosan elérhető napelemes pályázati keretösszeg .

Egy egyszerű számítással nézzük csak meg, hogy ekkora pénz mire lenne elegendő.

Ma egyes adatokra támaszkodva kb. 3.000.000 családi ház van Magyarországon. Osszuk el a maradék 4.700.000.000.000 Ft-ot (még leírni is sok) a hozzávetőlegesen 3.000.000 házzal, az kicsivel több mint 1,5 millió Ft házanként.

Ha csak 40%-os önrész kérnénk a lakosságtól vagy kisebb vállalkozásoktól ezekhez a napelemes pályázatokhoz, (ami kivitelezhető lenne ) akkor minden magyarországi családi ház napelemről működő  elektromos ellátását meg lehetne oldani ebből a pénzből. De ez csak egy feltevés,és bizonyos érdekekbe ütközik …..

Nem beszélve arról ,hogy nagyot lendítene a munkanélküliségen és az államháztartáson(pl áfa és egyéb járulékos költségek befizetése) egy ehhez hasonló project.