Kína elképesztő napelemes beruházásra készül

Posted on Posted in Egyéb

 

Kína elképesztő napelemes beruházásra készül

nyomtatás
 
 

Kína a következő néhány évben brutális összegeket kíván elkölteni annak érdekében, hogy a jelenlegi napelemes kapacitását megtöbbszörözze – írja a Cleantechnica.com. Az ázsiai ország már tavaly is mindenkinél többet költött a világon megújuló energiaforrások fejlesztésére.

 
 
  • A kínai vezetés egészen elképesztő célt tűzött ki, 2020-ig a napelemes kapacitásukat 143 gigawattra kívánják bővíteni. Nur Bekri, a Kínai Népköztársaság Nemzeti Energia Hivatalának vezetője elmondta, hogy ennek érdekében, évi 20 gigawattal bővítenék a kapacitásaikat. Egy ilyen nagyságrendű terv megvalósításához durván 368 milliárd dollárt kell majd az országnak költenie különböző hálózati infrastruktúrák fejlesztésére.
  • Kína tavaly már 103 milliárd dollárt költött megújuló energiaforrások fejlesztésére, ami nem volt hiábavaló, ugyanis a Kínai Népköztársaság Nemzeti Energia Hivatalának statisztikái szerint 43,2 gigawattnyi napelemes kapacitással rendelkeztek 2015 végén, amivel megelőzték Németországot és az Egyesült Államokat is. 2015-ben egyébként rekord összeget, 287 milliárd dollárt költöttek globálisan megújuló energiaforrásokra az egyes nemzetek.

Kína elképesztő napelemes beruházásra készül

forrás : portfolio.hu