Kína és a megújulók

Posted on Posted in Egyéb

83 milliárd dollár: ennyit költött Kína tavaly megújulókra

 

Napelem erőmű
Napelem erőmű

2014-ben Kína a világ legnagyobb energetikai befektetőjévé nőtte ki magát, miután 83 milliárd dollárt invesztált megújuló energiaforrásokba, elősegítve a szén-dioxid-kibocsátás csökkenését. Összehasonlításképpen ez az Egyesült Államok beruházásához képest 117 %-kal nagyobb volt.

 A világ legnépesebb országa világvezető a megújuló villamosenergia-termelésben, sőt a 2014-ben telepített kapacitás 59 %-ka származott megújulókból. Azon kívül, hogy széndioxid-mentes energiához jutnak a fogyasztók, a cégek is profitálnak, hiszen az nagy kínai kapacitásigények hozzájárulnak a méretgazdaságossághoz és a csökkenő költsége

Végül ők azok a vállalatok, akik az egész megújuló energia beruházások nagy nyertesei lehetnek: Huaneng Renewables Corporation, General Electric (GE), The Renewable Infrastructure Group (TRIG), és az EDP Renovaveis (EDPR). Ezek a vállalatok jelentős megújuló kapacitásokkal rendelkeznek (főleg szél, és fotovoltaikus tehát a megújulók ), és a tervek szerint jelentős beruházásokat terveznek régiós, és világ szinten is.

forrás : portfolio.hu

cimkék : megújulók , megújuló energia források, energia