Európa legnagyobb napelem erőműve

Posted on Posted in Egyéb

Cestas: Európa legnagyobb fotovoltaikus projektje

 
A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy az Eiffage Clemessy leányvállalata által vezetett konzorcium nyerte el Európa legnagyobb fotovoltaikus projektjét, mely a franciaországi Bordeaux közelében fekvő Cestas-ban valósul meg.
A közel 285 millió euró értékű megbízás egy napenergiafarm és egy nagyfeszültségű alállomás építésére vonatkozik. A Schneider Electricet és a Krinnert is magába foglaló konzorcium az erőmű működtetéséért és karbantartásáért is felelős lesz.
A megújulóenergia-piac egyik vezető francia szereplője, a Neoen által kifejlesztett projekt részeként 300 MW-os csúcskapacitást biztosít majd a napelempark.
 

A 2015 októberétől működő farm közvetlenül fog kapcsolódni a nagyfeszültségű villamos hálózatra. Évente több mint 350 gigawattórát termel majd, ami Bordeaux teljes lakosságának nappali energiafogyasztását fedezni tudja.

 

A beruházás keretében a mérnöki tanulmányokat a Clemessy RMT nevű leányvállalat, a csatlakozásokat az Eiffage Energia, a földmunkákat az Eiffage Travaux Publics, az energiaátalakítási lánc elemeit a Schneider Electric, a becsavarható alapokat és a fotovoltaikus szerkezeteket pedig a Krinner GmbH végzi.

Cestas: Európa legnagyobb fotovoltaikus projektje

 

 

A Schneider Electric a napenergia terén szerzett komoly szakértelmével átfogó megoldást kínál az erőmű által termelt energia kezelésére. Ez magában foglalja a teljes energiaátalakítási láncot, tehát az energia kezelését a napelemektől egészen a nagyfeszültségű hálózatig.

 

A Schneider Electric emellett számos egyéb szolgáltatást is nyújt, beleértve a 20 éves garanciát a berendezésekre.